Ons project moet eenoudergezinnen ademruimte schenken

Onze diensten

Eenoudergezinnen'thuis insluit uit met u

 Permanenties:

Onze team is bereikbaar per telefoon, mail en ter plaats (op afspraak)

Maandag-dinsdag-woensdag-vrijdag: 9:00-17:00

Donderdag: 10:00-19:30 

Begeleiding ( sociale, juridische & psychologiche) 

Op afspraak per telefoon, WhatsApp, videoconferentie of ter plaats

Ouder-kinderen activiteiten & Ouder workshop:

Nog tijdelijk opgeschort 

Volg ons ook op Facebook

In geval van sociale noodsituatie, kan u  0800 35 243 opbellen van maandag tot vrijdag van 08u tot 20u en gedurende de weekend van 10u tot 18u. 

 

Wie zijn wij?

“Een aangename onthaalruimte waar je terechtkunt voor een luisterend oor of gratis psychosociale en juridische bijstand. Een ontmoetingsruimte waar je ervaringen kunt delen en met andere ouders van gedachten kunt wisselen.”

Ons multidisciplinaire team bestaat uit maatschappelijk assistenten, juristen en psychologen. Hun psychosociale en juridische begeleiding stelt ouders in staat de vele moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden het hoofd te bieden.

We willen de tijd nemen om de ouders op hun eigen tempo vooruit te helpen naargelang hun specifieke behoeften.

We bieden hen ruimte voor wederzijdse hulp en solidariteit, om de strijd aan te binden met het isolement dat door talloze ouders wordt ervaren. Plezier, welzijn en creativiteit staan centraal in onze activiteiten en workshops. Alleenstaande ouders komen immers zelden aan me-time toe.

We verdedigen daarnaast de belangen van eenoudergezinnen op politiek niveau, opdat naar hun problemen geluisterd zou worden en er structurele oplossingen zouden worden aangereikt. Zo willen wij ons steentje bijdragen tot een samenleving waarin de situatie van alleenstaande ouders geen bijkomende bron van bestaansonzekerheid of sociaal isolement vormt.

  • 63.000eenoudergezinnen
    in Brussel
  • Een gezin
    op drie
  • 87%vrouwen

Onze diensten